08 May 2011

Ayahku JPJ #2

Salam semua.

Pagi-pagi pukul 8 am tadi aku test driving dengan incik ayah. Dah 2 bulan kot aku tak sentuh kereta lepas da dapat lesen P ritu. Masa kecik-kecik dulu aku ingat L tu samada Lelaki.. Itu kebetulan kalau aku nampak lelaki yang drive. Kalau P pulak untuk Perempuan.. Memang kebetulan Perempuan pulak yang drive. Kalau aku nampak plak sticker P tapi laki yang drive, aku assume je yang dia tu Professional. Kalau nampak pompuan yang drive dengan sticker L, maksudnya dia baru belajar.. Lembab. Punyalah naif masa kecik-kecik dulu. Hampeh!



" Kereta auto ni senang je.. Yang penting pandai jaga stereng" incik ayah start borak-borak.

Aku drive sekitar kawasan perumahan je. Main-main signal, pusing-pusing. Tadi pun bawak sampai 20 je. Tak biasa nak tekan minyak laju-laju. Cukup setengah jam, balik dah. "Oklah ni.. Sikit-sikit dulu" pesan incik ayah. "Baiklah pak!" dalam hati je aku balas. Haha.

Bila bukak pintu rumah je, puan emak bertanya pulak "Aik? Kejap je?"

Kebetlan incik ayah masuk rumah pulak " Ok! Boleh drive. Confident!" Haha. Nak tergelak aku. "Tadi banyak kenderaan. Pasal orang dah nak keluar gi kerja.".

"Tak pe la, malam boleh belajar lagi" kata puan emak.

Tapi tak puas hati la, sebab tak dapat bawak sampai parking kat porch keta. Sebab keta jiran sebelah ni besa sangat macam keta kebal. Haha.


MAAF! ENTRI TAK BERAPA BEST. KALAU TAK RAJIN NAK KOMEN, LIKE SAJA PUN DAH OK :)

4 comments:

Syafadillah Kamal said...

hehe tahniah la ye!condifen tu!so bile nak bwk i jln2 ni? ;p

nadeafu chan said...

@ Syafadillah Kamal : nak bawak u jalan2? sorry la..kete tu muat utk driver je hehe

AcidFlynN Wraith said...

muat utk driver? ingatkan moto je yang single seat, keta pon ada single seat eh hahahahah adoi

nadeafu chan said...

@ AcidFlynN Wraith : well..sekarang kan zaman serba canggih hehe semua ada ;p

Post a Comment