29 October 2011

RM70 untuk ribbon W705

2 comments
Salam semua.

Welcome back my beloved W705. Alhamdulillah dah boleh berfungsi semula. Tak sia-sia merantau jauh sampai ke Batu 3 untuk repair ribbon handset ni. Eh? Jauhnya ko hantar repair? Kedai handset yang dekat-dekat dengan rumah kau tak dek ke? Ada je.. aku malas nak gie survey. Survey kat laman sesawang je lah.

Siapa-siapa yang pakai handset slide, mesti tahu pasal masalah ni. Di mana semua navigation button tak berfungsi kecuali button on/off and call button saje. Mesti tension kan? masa aku mula-mula kena, aku memang rasa nak marah plus menangis pun ada. Lagi pulak masa tu lagi beberapa hari je nak konvo. Handset pulak buat hal. Sabar je lah!

MAAF! ENTRI TAK BERAPA BEST. KALAU TAK RAJIN NAK KOMEN, LIKE SAJA PUN DAH OK :)

26 October 2011

Ada ijazah salah, tak dek ijazah pun salah.

0 comments
Salam semua.

Entri kali ni aku nak share satu cerita. Cerita ni aku dapat bukan sembarangan. Dekat satu majlis tahlil arwah pulak tu. Korang jangan main-main. Haha.

Semalam kawan ayah aku meninggal dunia. Menurut cerita yang aku dapat, punca kematian adalah disebabkan kanser darah. Dah stage 4 dah. Mati itu pasti, hidup.. InsyaAllah. Marilah sama-sama sedekahkan Al-fatihah untuk arwah.

MAAF! ENTRI TAK BERAPA BEST. KALAU TAK RAJIN NAK KOMEN, LIKE SAJA PUN DAH OK :)

Lebih baik memberi dari menerima

0 comments
Tahun 1996, Darjah 1.

Suasana dalam kelas masa tu memang huru-hara keadaannya macam pasar malam walaupun nampak macam tipu sebab selalunya waktu-waktu bersekolah adalah di siang hari. Petang-petang belajar BM?



MAAF! ENTRI TAK BERAPA BEST. KALAU TAK RAJIN NAK KOMEN, LIKE SAJA PUN DAH OK :)

21 October 2011

10 pertanyaan hangat yang mesti dijawab

0 comments
Salam semua.


Entri kali ni, untuk gegirl je kot. Kalau boboy nak baca, baca je la. Haha.

Dalam hubungan berpasangan.. eh? Macam pelik plak ayat aku ni. Abaikan. Biar pun korang dah tahu sebahagian jawapan yang akan lahir dalam hati cik abang korang, tapi tak salah jugak kalau korang nak tanya lagi. Ini bagi memastikan sesuatu yang tak pasti. Bak kata aku, carilah kepastian yang pasti sebelum memastikan kepastian yang tak pasti tu.

MAAF! ENTRI TAK BERAPA BEST. KALAU TAK RAJIN NAK KOMEN, LIKE SAJA PUN DAH OK :)

19 October 2011

Selamat Tinggal | 9 Fantasi Cinta

0 comments
Salam dan selamat sejahtera semua.

Cinta sememangnya memerlukan pengorbanan dan kesabaran. Namun, berkorban pun biarlah berpada-pada. Kalau nak bersabar pun, masing-masing ada hadnya. Kalau dah sudah terang dengan torchlight lagi bersuluh dengan spotlight laki yang kau tergila-gilakan tu bukan yang terbaik, kenapa still nak stay lagi?

Kalau setakat bercinta berdasarkan tidak sampai hati dan simpati, lu pikirlah sendiri. Walau apa-apa pun yang korang buat, pikirlah pasal diri sendiri dulu. Kalau bukan korang yang sayang diri korang, siapa lagi? Silalah lah blah dari konflik ni. Tak baik untuk kesihatan diri.

MAAF! ENTRI TAK BERAPA BEST. KALAU TAK RAJIN NAK KOMEN, LIKE SAJA PUN DAH OK :)

15 October 2011

Tutorial | Cara buat fail berformat LRC

0 comments
Salam semua.

Baru-baru ni aku ada godek-godek mp4 aku. Dah lama dah beli. Masa tahun 1 belajar dulu. Tapi tak dek nak pakai sangat. Bila handset dah rosak, barulah khidmat mp4 ni diperlukan. Ces!

Aku connect mp4 aku dengan PC. Aku selongkar semua fail, then aku jumpa format fail .lrc. korang tahu apa benda tu?

LRC is a computer file format that synchronizes song lyrics with an audio file, such as MP3, Vorbis or MIDI. When an audio file is played with certain music players on a computer or on modern digital audio players, the song lyrics are displayed. The lyrics file generally has the same name as the audio file, with a different filename extension. For example, song.mp3 and song.lrc. The LRC format is text-based and similar to subtitle files ” 

MAAF! ENTRI TAK BERAPA BEST. KALAU TAK RAJIN NAK KOMEN, LIKE SAJA PUN DAH OK :)

13 October 2011

Tutorial | Download cerita di Mediafire guna IDM

1 comments
Salam semua.

Dah lama tak update blog. Maklumlah, banyak sangat story sampai tak tahu nak start story dari mana. Haha. Entri kali ni lebih kepada.. tutorial kot. Haha.

Aku suka download-download movie or drama-drama melayu ni. Tapi tu la, tengok jugak kelajuan internet kan. kalau dah internet lembap tahap siput, sape tahan kan nak menunggu berjam-jam untuk fail yang saiznya tak berapa besar pun.

MAAF! ENTRI TAK BERAPA BEST. KALAU TAK RAJIN NAK KOMEN, LIKE SAJA PUN DAH OK :)

04 October 2011

I'm not single?

2 comments
Salam semua.

Dah lama aku tak update blog. Haha. Cuaca sekarang tak menentu. Kadang-kadang hujan, kadang tu panas. Kadang-kadang ada certain tempat hujan, certain tempat lagi panas walaupun dalam satu daerah. Itu semua kerja Dia, Yang Maha Berkuasa. Ok, tutup cerita pasal kaji cuaca. Tak dek kene mengena langsung pasal update blog kot.

Kalau aku cakap aku masih single lagi korang percaya tak? Eh minah ni. Apa hal tiba-tiba cakap pasal status ni? Sengal apa? Haha. Aku ni bukannya jenis serius je 24 jam. Kawan-kawan kan, takkan lah nak serius je. lagi-lagi yang dah kenal lama. Tapi bila aku cakap aku single, aku betul-betul maksudkannya.


MAAF! ENTRI TAK BERAPA BEST. KALAU TAK RAJIN NAK KOMEN, LIKE SAJA PUN DAH OK :)