30 November 2011

Wordless Wednesday #2

0 comments

On Wednesday all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence, the 'wordless' tittle. The idea is that the photo itself says so much that it doesn't need any description.

MAAF! ENTRI TAK BERAPA BEST. KALAU TAK RAJIN NAK KOMEN, LIKE SAJA PUN DAH OK :)

Siapakah Mark Twain?

0 comments
Salam dan selamat pagi.

30 November 1835 – 176 tahun yang lalu.


MAAF! ENTRI TAK BERAPA BEST. KALAU TAK RAJIN NAK KOMEN, LIKE SAJA PUN DAH OK :)

29 November 2011

GiveAway by Fiqa

0 comments
Salam semua.

Aku sangat geram dengan mereka-mereka yang tahu melukis ala-ala doodle gitu. Bukan geram apa.. kenapa dorang dikurniakan bakat boleh melukis benda-benda yang kiut-miut macam tu? Grrr! Ok! Masa untuk serius dah tamat. Tettt!

Korang suka doodle? Aku pun suka jugak. Kenapa aku suka doodle? Sebelum tu korang tahu tak google doodle tu apa? Menurut ensiklopedia percuma dari Incik Wikipedia, doodle ialah :

MAAF! ENTRI TAK BERAPA BEST. KALAU TAK RAJIN NAK KOMEN, LIKE SAJA PUN DAH OK :)

27 November 2011

Pemanduan yang serius

2 comments
Salam semua.

Sekali baca tajuk entri ni, macam pelik je ayat dia. Tapi kalau baca banyak-banyak kali, ok kot tajuk entri ni. Tak pe, abaikan saja. Haha.

Aku nak cerita sikit pengalaman aku dalam bab-bab bawak kereta ni. First time secara rasminya aku bawak kereta sehari sebelum hari konvokesyen aku. Secara rasmi di sini membawa maksud tanpa kehadiran ayah aku sebagai co-driver. Senang cakap dia tak dek kat sebelah aku masa aku bawak kereta la.

MAAF! ENTRI TAK BERAPA BEST. KALAU TAK RAJIN NAK KOMEN, LIKE SAJA PUN DAH OK :)

25 November 2011

Perspektif Jodoh

4 comments
Salam semua.

Bercakap pasal jodoh, ada orang cakap jodoh tak perlu di cari sebab kalau dah jodoh tak ke mana. Ada orang lain cakap pulak, carilah sampai ke mana pun, kalau belum sampai jodoh tak jumpa jugak. Ada pulak macam tu kan.

Ada jugak orang lain lagi yang cakap, cinta itu suci tapi yang datang sendiri lebih sejati. Konpius dah. Kalau tak cari macam mana nak datang sendiri? Mungkin si lelaki tu kategori stalker kot. Yela.. perempuan tu tak pernah tahu pun kewujudan si lelaki tu. Tup.. tup mak ayah dia datang nak meminang. Siapa tahu? Haha.

MAAF! ENTRI TAK BERAPA BEST. KALAU TAK RAJIN NAK KOMEN, LIKE SAJA PUN DAH OK :)

23 November 2011

Wordless Wednesday #1

0 comments

On Wednesday all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence, the 'wordless' tittle. The idea is that the photo itself says so much that it doesn't need any description.

MAAF! ENTRI TAK BERAPA BEST. KALAU TAK RAJIN NAK KOMEN, LIKE SAJA PUN DAH OK :)

McD Coca-cola Glass | Blue

4 comments
Salam semua.

Entri kali ni aku nak cerita pasal cawan McD. Nak sambung pasal cawan yang ketiga pulak, cawan warna biru. Cawan ni aku dapat masa aku keluar dengan kawan se’praktikal’, sama tempat praktikal la kiranya.. merangkap juga course-mate aku masa study dulu. Dalam dewan kuliah pun duduk sebelah-sebelah je. Kira kamceng tak kamceng jugak la. Kalau kena ‘kencing’ pun kadang-kadang je. Haha.

Hari tu hari Sabtu. Si member yang nama Ain (bukan nama sebenar) ni ajak pergi Jalan TAR. Korang mesti tahu Jalan TAR and mesti pernah pergi sana. Kalau tak tahu tu memang yang bukan dok area-area KL-Selangor la aku rasa. Haha. Hari Sabtu pulak, memang kat Jalan TAR tu ada pasar. Aku pun terima la ajakan si Ain ni. Dia kata nak pergi carik tudung.

MAAF! ENTRI TAK BERAPA BEST. KALAU TAK RAJIN NAK KOMEN, LIKE SAJA PUN DAH OK :)

20 November 2011

Belajar Bahasa Jepun

11 comments
Salam semua.

Selamat tengah hari. Tibalah jua waktu makan-makan. Hari minggu pulak ni. Mesti ramai yang lunch kat kenduri kawen. Haha.

Aku nak tanya korang.. apesal eh ramai yang suka dengan Bahasa Jepun? Kawan-kawan aku pun dulu ramai yang amik subjek Bahasa Jepun sebagai subjek tambahan masa kat U dulu. Aku pun suka jugak tapi tak expert sangat la. Sekarang ni pun belajar dekat buku je. So, tak dek feel sangat nak mendalami Bahasa Jepun ni.


MAAF! ENTRI TAK BERAPA BEST. KALAU TAK RAJIN NAK KOMEN, LIKE SAJA PUN DAH OK :)

17 November 2011

Hidup berjiran kalau tak dengki tak sah

5 comments
Salam semua.

Seingat aku masa kecik-kecik dulu, mak ayah selalu berpesan.. hidup berjiran ni kena saling tolong-menolong antara satu sama lain. Situasi di mana jiran diperlukan contoh seperti.. time nak balik kampung mesti tinggalkan kunci rumah kat jiran.. mintak tolong tengok-tengokkan rumah masa kitorang tak dek.

Masa belajar kat sekolah dulu pun, cikgu cakap kita kena buat baik dengan 40 jiran di kiri, kanan, depan, belakang rumah kita. Tapi aku rasa aku kenal 4, 5 bijik rumah jiran yang ada kat kiri, kanan, depan dengan belakang je kot. Lagi pulak dah besar-besar ni, mana nak bertandang sangat rumah jiran-jiran. Haha.

MAAF! ENTRI TAK BERAPA BEST. KALAU TAK RAJIN NAK KOMEN, LIKE SAJA PUN DAH OK :)

14 November 2011

Cerita pasal batuk

0 comments
Salam semua.

Dah lama tak update blog. Hari ni ada mood pulak nak mengetuk-ngetuk papan kekunci.

Minggu lepas aku demam. Alhamdulillah.. panas badan tu berjaya diturunkan dengan cepat la jugak. Selalu kalau demam mesti ada batuk-batuk dengan selsema sekali. Memang tak boleh dipisahkan la tiga serangkai ni. And now, batuk pulak tak berkurang. Makin teruk rasanya.

Batuk berkahak dengan batuk kering, mana korang lagi prefer? Haha. Yang pastinya, dua-dua aku tak suka. Siapa je suka dengan batuk? Sejak demam and until now, batuk aku tak hilang-hilang lagi. Perit tekak bila batuk nak-nak pulak yang tak henti-henti ni. Aku pun google la macam mana nak kurangkan batuk. Kalau nak hilangkan batuk terus macam mustahil je la kan.

MAAF! ENTRI TAK BERAPA BEST. KALAU TAK RAJIN NAK KOMEN, LIKE SAJA PUN DAH OK :)

13 November 2011

Cinta hati atau cinta body?

4 comments
Salam sejahtera semua.

Mat saleh cakap, don’t judge a book by its cover. Ayat ni sesuai digunakan pada something yang bersifat kebendaan saja. Contoh, buku. Tengok kulit buku, tajuk buku, macam tak best. Tapi cerita dalam dia, pergh! Tip top! Baru betul penggunaan ayat tu.

Contoh lain pulak, handset. Design macam retro, button keypad besar, warna tak menarik tapi function dia mengalahkan ipad. Ok, yang tu tipu! Dah tak dek orang pakai kot handset macam tu. Sekarang orang pakai touch screen je.. kan?

MAAF! ENTRI TAK BERAPA BEST. KALAU TAK RAJIN NAK KOMEN, LIKE SAJA PUN DAH OK :)