25 July 2016

Trip Bandung 2016 | Itinerary for 5H4M

Salam.

Baru sampai rumah siang tadi. Haha! Eksaited gile nak update entri. Entri ni saya nak share pasal aktiviti saya sepanjang trip ke Bandung. Sebab ada yang tanya -- 

"Kalau pergi Bandung tapi tak shopping, then pergi mana je?"

Apa yang menarik? Bandung ni terkenal sebagai Paris Van Java. Syurga membeli belah katanya. Sebab murah. Bak kata Rahmat -- tour guide and supir kami --

"Perbelanjaan itu suatu yang relative. Ada yang kata RM100 itu murah. Ada jugak yang cakap RM100 tu mahal. Jadi, tergantung kepada individu itu sendiri"

Bagi kaki shopping, RM3,000 cukup ke shopping kat sana? Bagi kami yang tak berapa kaki shopping ni, sekadar beli-belah untuk family tercinta, RM300 cukup da, InsyaAllah.

Selain itu, Bandung juga terkenal dengan syurga kuliner -- bak kata mereka. Student Malaysia yang belajar di sana pun cakap macam tu jugak. Bagi student yang tak berapa nak shopping tu, depa food hunting ja mostly. 

Ye, saya akui! Bermacam-macam masakan ada di sana. Minang, Sunda, Padang, Jawa, macam-macam jenis masakan lagi la. Food hunting pun, kami tak hardcore sangat. Seronok berjalan, kadang lupa dah sampai waktu makan. Huhu!

So, bolehlah tengok itinerary saya kat bawah ni. Tulisan warna merah maksudnya info latest yang saya update lepas balik dari trip. Sapa nak follow, follow la. Harap dapat guide korang sedikit, walaupun tak banyak. Semoga membantu :)

********** 



Nak ke Bandung dengan pekej yang berbaloi?

Boleh contact --
Rahmat Sugiarto (+6282121950335)
Email: rahmatsugiarto695@gmail.com
 

MAAF! ENTRI TAK BERAPA BEST. KALAU TAK RAJIN NAK KOMEN, LIKE SAJA PUN DAH OK :)

1 comment:

primera trans said...

Greeting traveler

Jom cuti2 Bandung,
284 RM/ kepala
4 Hari 3 Malam
Murah tapi tak murahan..
harga budget service 5 star...
Nak pegi mana mana oun boleh, no rule, asal customer senang 😉

sudah masuk sekali
✅ Hotel 3 star berhampiran cihampelas shoping mall
✅ Bilik deluxe, satu bilik untuk 2 orang
✅ Tea maker dalam bilik
✅ Makan pagi
✅ Airport transfer
✅ Transport untuk tour 4 hari
✅ Supir yang ramah dan berpatutan
✅ Minyak
✅ Tol
✅ Parking
✅ Kereta with good aircon

Minat segera whatsapp admin yaa..
10 orang pertama dapat percuma :
✅ bags Louis vuiton
✅ free indonesian sim card 1 pack


whatsapp admin jangan lupa
+6285318490001
email : primeratrans@gmail.com
facebook : Primera Trans Bandung

Post a Comment