04 January 2015

Jalan-jalan | Kelab Tasik Putrajaya, Putrajaya

Salam.

Sempat lagi kot kalau nak wish Selamat Tahun Baru 2015. Jadi, apa azam ngkorg? Tahun 2015 ni, Saya nak travel lebih banyak lagi. Tahun ni mungkin akan ke Sabah dan Phuket, Thailand, if takdak aral dan kekangan. Keep Calm and Go Travel :)

Kita sambung entry yang lepas. Jam waktu tu menunjukkan pukul 5.45pm. jadi, kami lekas beredar sebab belum menunaikan fardu solat Asar. Waktu kami nak pulang, makin ramai pulak para mempelai berserta bridesmaid depa datang berduyun-duyun. Baru lepas habis kenduri agaknya.

Kami berhenti solat di stesen minyak Petronas Presint 11 memandangkan tu je yang paling dekat dengan lokasi. Kat situ ada kawasan perumahan tapi kami tak tahu kat mana kedudukan surau dia. Nak senang, terus pergi stesen minyak je.

Masa dalam perjalanan nak balik ke Bangi tu la, kami lalu kat area Kelab Tasik Putrajaya. Entah macam mana boleh sampai sana, saya pun tak tahu. Saya dengan jalan Putrajaya ni, memang takdak chemistry. Pergilah Putrajaya banyak kali pun, kompem tak ingat jalan. Mujur kawan saya yang drive and mahir selok-belok jalan kat sini.

Apa yang ada kat tempat ni? Gambar-gambar kat bawah ni je la yang saya sempat snap :)

Lost In Putrajaya by Buku Fixi


Apa ntah nama jambatan tu. Err..

Masjid Putra atau Pink Mosque

Gambar wajib! Check-in!


Apa nama sukan ni? Gabungan kayak + bola jaring?




Moh la kita pulang. Hari dah petang

Sempat lagi bergambar kat sini. Haha!
Next trip ke mana pula ye? Siapa-Siapa yang boleh suggest tempat best kat Putrajaya, please drop your comment. Thank you.


MAAF! ENTRI TAK BERAPA BEST. KALAU TAK RAJIN NAK KOMEN, LIKE SAJA PUN DAH OK :)

4 comments:

Farra AM said...

suka pic2 dlm ur blog :-)
--
Fara
http://amfarra.blogspot.com

nadeafu chan said...

@Farra AM: terima kasih sebab sudi singgah blog saya :)

siti hazreen said...

Kayak dan bola jaring? First time dengar haha

nadeafu chan said...

@sitihazreen: saja je tu. haha

Post a Comment