13 November 2011

Cinta hati atau cinta body?

Salam sejahtera semua.

Mat saleh cakap, don’t judge a book by its cover. Ayat ni sesuai digunakan pada something yang bersifat kebendaan saja. Contoh, buku. Tengok kulit buku, tajuk buku, macam tak best. Tapi cerita dalam dia, pergh! Tip top! Baru betul penggunaan ayat tu.

Contoh lain pulak, handset. Design macam retro, button keypad besar, warna tak menarik tapi function dia mengalahkan ipad. Ok, yang tu tipu! Dah tak dek orang pakai kot handset macam tu. Sekarang orang pakai touch screen je.. kan?


don't worry, we still have the local one

Tapi ayat ni tak sesuai digunakan pada buah-buahan. Orang cakap, nampak kulit je cantik, isi belum tentu lagi. Kalau dah kulit tak elok, sah-sahlah isi dia lagi teruk jugak. Salah satunya buah durian. Kesian durian. Dah dapat gelaran Raja Buah tapi aku still nak jadikan ia contoh negatif. Haha.

Tapi aku bukan nak cerita pasal kebendaan atau buah-buahan. Nak cerita pasal orang. Bukan nak mengumpat, sekadar nak jadikan pengajaran untuk aku dah yang lain-lain. Cerita ni aku dapat beberapa hari lepas masa aku tengah kerja.

Aku skip terus sampai kesimpulan sebab aku jamin yang entri ni akan panjang berjela-jela. Haha. Apa yang aku nak bagitahu kat sini ialah, even korang sayangkan pakwe korang tahap gila babi macam mana pun janganlah sampai menyerah body.

Bakal laki yang baik ialah bila mana dia takkan menyentuh mana-mana bahagian angggota bakal bini dia kalau pakwe tu betul-betul sayangkan dia. And dalam masa terdekat ni, dorang nak kawen dah. Baguslah jalan yang dorang amik tu.


Aku harap korang yang membaca blog aku ni boleh imagine macam mana jalan cerita yang telah diceritakan kat aku oleh rakan sekerja aku walaupun aku tak cerita secara terperinci kat korang.

Masa aku dengar cerita ni, aku rasa kesian pulak kat perempuan tu. Tapi aku rasa salah dia jugak la kot. Entahlah. Pape hal pun, semoga dorang bahagia lah.

“Perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik”

[An-Nur : 26]

p/s : Dari mata turun ke hati, dari hati turun ke body?


MAAF! ENTRI TAK BERAPA BEST. KALAU TAK RAJIN NAK KOMEN, LIKE SAJA PUN DAH OK :)

4 comments:

conangirlz said...

wow!
keje mne beb?tahniah dh dpt keje.. ;)

nadeafu chan said...

part time cashier je iqa..tapi dah berhenti la hehe

AcidFlynN WratiH said...

Pulau Pandan jauh ke tengah, gunung daek berchabang tiga, hancus body duk kendung tanah, Body yang baekk dikenang juo. ape da aku merepek hahah

nadeafu chan said...

@ AcidFlynN WratiH: amboi incik acid..mengenang body yang baik ye hehe ;pp

Post a Comment